De eeuw door: momenten van gedenken

100 jaar Kerk en Vrede... De gedachten gaan terug naar de afgelopen eeuw waar diverse momenten zijn aan te wijzen waarop Kerk en Vrede pas op de plaats maakte, terugblikte op het verleden, de balans opmaakte en vooruit keek. M.n. gebeurde dat wanneer Kerk en Vrede een of meer decennia bestond. We zijn t.g.v. het 100 jarig bestaan het verleden ingedoken en hebben uit het blad van onze vereniging naar boven gehaald wat er op die markante momenten geschreven werd naar aanleiding van het betreffende "jubileum". Daarbij kwamen we ook nog andere documenten tegen die we graag met de geïnteresseerde lezer delen. Zie hierna. Lees verder

Nieuws

Koorzang voor vrede?

Willem de Haan werd door Gerda Blees van de Volkskrant geïnterviewd over de vraag "Kunnen we alle koren laten zingen voor vrede?"

Lees verder
Naar aanleiding van 15 mei: Internationale dag van gewetensbezwaren

Door de IFOR (International Fellowship Of Reconciliation) werd op 15 mei de volgende verklaring uitgegeven.

Lees verder
Vredeslied voor de maand juni

Het is inmiddels al het 6e vredeslied op weg naar de jubileumdag van Kerk en Vrede op zaterdag 5 oktober, "Zingen tegen de bierkaai".

De keuze is gevallen op "De wijze woorden en het groot vertoon", van Huub Oosterhuis.

Over een wereld omgekeerd...

Lees verder

Agenda

5 oktober 2024 100 jaar Kerk en Vrede

Op 8 oktober a.s. bestaat Kerk en Vrede 100 jaar. Geen jubileum om te vieren. Maar wel om te gedenken en nieuwe inspiratie op te doen.

Op zaterdag 5 oktober komen we bij elkaar in Utrecht voor een dag van verdieping in zang, creativiteit en beweging. Nader bericht volgt.

Noteer deze datum!

Download hier de folder.

Lees verder