Vlaggen voor vrede

 

 

                                                 Iets met vredesvlaggen...

  

 

Midden 2022 verhuisde Yosé Höhne Sparborth naar Heemstede, waar haar kloostergemeenschap woont bij het verzorgingshuis Bosbeek dat ooit door deze zusters werd gesticht. Vredesweek 2022 werd met groot enthousiasme bij het oorspronkelijke landhuis een grote vredesvlag uitgehangen.
Inmiddels werd, op initiatief van de tuinman, een grote vlaggenmast geplaatst op hun terrein, maar dan wel vlak langs de Glipper Dreef.
Op 4 mei hadden de zusters samen met alle medewerkers een bezinning op wat vrede betekent. Daarna gingen allen die goed konden lopen mee naar die mast. Om 16.00 uur precies werd een grote vredesvlag halfstok gehangen, met ruim 20 aanwezigen. Op 5 mei werd om 7.00 uur in de ochtend de vlag in top gehangen. Daar laat de wind hem nu regelmatig voluit waaien. Hij is goed te zien door automobilisten die langsrijden; zowel zij die vanuit Bennebroek komen, als zij die vanuit Heemstede komen. Met regelmaat meldt een medewerkster van het verzorgingshuis dat ze trots zijn op die vlag.

 

                                                                               - o -

Is dit misschien iets? Iets met de vredesvlag. Voor in een kerkdienst bijvoorbeeld.
Of in uw dorp of stad, aan huizen, kerken en andere gebouwen. Kleine en/of grote vlaggen.

Je zou de mensen kunnen oproepen om een vredesvlag te kopen. Dan bied je zgn 'handelingsperspectief': je doet tenminste iets, hoe klein ook.

Zelf uitsteken bij verschillende zinvolle gelegenheden.
Cadeau doen: een gift waarover nagedacht is; altijd beter dan die fles wijn die iemand waar je niks voor kunt verzinnen toch wel krijgt. 
Je maakt een statement. 

Twee varianten.
(1)De gebruikelijke: korte uitleg en aanbeveling om na afloop bij een tafeltje een vlag te kopen: €16 voor een kleine en €55 voor een grote vlag.
(2) Spectaculairder is: de hele kerkruimte behangen met 20-50 vlaggen. Je vraagt de mensen daar foto's van te maken en te versturen via hun mobieltjes...(die daarna weer uit moeten; evt las je een moment later in, waarop evt reacties gemeld kunnen worden)  Kijk nou eens wat een kerk! 
Mensen wordt gevraagd ze zo veel mogelijk mee naar huis te nemen, maar wel eerst afrekenen.... :-)

Kerk en Vrede adviseert graag als dat nodig mocht zijn.

Zie ook op deze site de 'instructie' bij de Vredesvlag

Stuur ons uw foto's voor onze vlaggengalerij.

 

 

 

 

 

Nieuws

Koorzang voor vrede?

Willem de Haan werd door Gerda Blees van de Volkskrant geïnterviewd over de vraag "Kunnen we alle koren laten zingen voor vrede?"

Lees verder
Naar aanleiding van 15 mei: Internationale dag van gewetensbezwaren

Door de IFOR (International Fellowship Of Reconciliation) werd op 15 mei de volgende verklaring uitgegeven.

Lees verder
Vredeslied voor de maand juni

Het is inmiddels al het 6e vredeslied op weg naar de jubileumdag van Kerk en Vrede op zaterdag 5 oktober, "Zingen tegen de bierkaai".

De keuze is gevallen op "De wijze woorden en het groot vertoon", van Huub Oosterhuis.

Over een wereld omgekeerd...

Lees verder

Agenda

5 oktober 2024 100 jaar Kerk en Vrede

Op 8 oktober a.s. bestaat Kerk en Vrede 100 jaar. Geen jubileum om te vieren. Maar wel om te gedenken en nieuwe inspiratie op te doen.

Op zaterdag 5 oktober komen we bij elkaar in Utrecht voor een dag van verdieping in zang, creativiteit en beweging. Nader bericht volgt.

Noteer deze datum!

Download hier de folder.

Lees verder