30 november 1999

Activiteiten

Bij Kerk en Vrede hebben de verschillende activiteiten allemaal iets te maken met de traditie van Christelijk Pacifisme.
Er zijn activiteiten die het hart raken van de Kerk: eredienst, theologie, exegese.
En activiteiten in de breedte van de samenleving: commentaar en analyse van waar vrede geschonden wordt.
Onze activiteiten moeten iets van profetie hebben. Songs of peace.
Hoe vriendelijk en geweldloos ook: Kerk en Vrede probeert het visioen levend te houden op een Wereld van Rechtvaardige Vrede.

Wat willen we?
In grote lijnen: we willen het expertise- en communicatiecentrum van een echte pacifistische traditie in Nederland zijn. Daarbij richten we ons primair op de kerken, maar via de kerken op de gehele samenleving. Immers, de vredesthematiek overstijgt de kerken totaal, maar de kerken horen er vanouds wel volop aan bij te dragen.