28 oktober 2017

Na 500 jaar Klacht van de Vrede:Give peace a chance

Lezing door Peter van den Dungen

Erasmus: Pionier van Vredesopvoeding en Cultuur van Vrede

Zaterdag 28 oktober 2017 van 11.00 tot 12.30 uur

Inloop 10.30 uur Bibliotheektheater Rotterdam

Professor Peter van den Dungen zal op zaterdag 28 oktober betogen dat niet de filosoof Kant de eerste was die de wereld ‘vrede’ leerde, maar Desiderius Erasmus. De spreker heeft vanuit het Britse Bradford 25 jaar leiding gegeven aan het Internationale Netwerk Musea voor Vrede, en is medeoprichter van het Bertha-Von-Suttner-vredesinstituut in Den Haag.

Huis van Erasmus viert het uitbrengen van dit boek waarin Erasmus de vrede ‘uitvond’. De titel ervan luidt De Klacht van de Vrede die overal door alle volken verstoten en versmaad wordt. Daarin staat een satire op het Onze Vader van soldaten van twee christelijke naties, zoals die van Duitsland en Engeland in 1914. Een acteur zal Erasmus’ tekst uitspreken. Daarna is er discussie over wat Rotterdam kan doen aan deze Klacht van Vrouwe Vrede.

Na de lezing is er om circa 12.30 een gratis lunch als u zich tevoren aanmeldt bij de Bibliotheek. U klikt in dat geval op Ctrl en op https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/actueel/evenementen/evenement/6092-lezing-klacht-van-de-vrede-500-jaar-give-peace-a-chance. Dan geeft u zich op via het onderstreepte ‘reserveren@bibliotheek.rotterdam.nl’.

2 november 2017

Een nieuwe economie van iedereen

Ben jij ook voor een economie waarin de focus verschuift van welvaart naar welzijn, van groei naar bloei en van winst naar waarde? Een economie waarin empathie, solidariteit en compassie voorop staan, een goede relatie tussen mens en natuur bestaat en iedereen een zinvolle rol heeft en we ons samen inzetten voor gemeenschappelijke doelen?

Vice Versa en Stichting Oikos organiseren hierover de conferentie Een nieuwe economie van iedereen. Met een mondiale blik en een focus op Nederland, geheel in de geest van de nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelen, laten we deelnemers vanuit overheid, bedrijfsleven, universiteiten, maatschappelijke organisaties met elkaar in gesprek gaan; denkers en doeners op het terrein van economische vernieuwing. Willen al deze partijen zich daadwerkelijk voor die veranderingen inzetten? Durven ze die open samenwerking aan en vertrouwen ze elkaar?  Biedt een aangepaste markteconomie daarvoor voldoende ruimte?

 

Doe je mee?
Jouw bijdrage hieraan is onmisbaar! Je bent van harte welkom.

 

Geef je op via http://www.stichtingoikos.nl/2017/08/15/conferentie-een-nieuwe-economie-voor-iedereen/

 

Datum: Donderdag 2 november van 10.00 – 17.00
Adres: Theater Maitland * Landgoed De Horst * De Horst 1 * Driebergen

 

Meer informatie:

Christiaan Hogenhuis

030 2361501

ct.hogenhuis@stichtingoikos.nl

 

 

 

14 november 2017

Konferentie Nederlandse Religieuzen

Belangrijke Conferentie. De prijs van de vrede: geweldloosheid in een gewelddadige wereld? 

Lees er alles over: https://www.nieuwwij.nl/agenda/de-prijs-van-de-vrede-geweldloosheid-een-gewelddadige-wereld/