14 oktober 2017

Dorothy Day Dag

De mensen van het Jeannette Noel huis nodigen hartelijk uit voor hun dag rond wapens en vrede die ze naar Dorothy Day noemen. mede-grondlegster van de Catholic Worker. Zij was een uitgesproken pacifist en verzette zich tegen het gebruik en het testen van kernwapens.

Zie verder de link: 

http://noelhuis.nl/dorothy-day/

2 november 2017

Een nieuwe economie van iedereen

Ben jij ook voor een economie waarin de focus verschuift van welvaart naar welzijn, van groei naar bloei en van winst naar waarde? Een economie waarin empathie, solidariteit en compassie voorop staan, een goede relatie tussen mens en natuur bestaat en iedereen een zinvolle rol heeft en we ons samen inzetten voor gemeenschappelijke doelen?

Vice Versa en Stichting Oikos organiseren hierover de conferentie Een nieuwe economie van iedereen. Met een mondiale blik en een focus op Nederland, geheel in de geest van de nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelen, laten we deelnemers vanuit overheid, bedrijfsleven, universiteiten, maatschappelijke organisaties met elkaar in gesprek gaan; denkers en doeners op het terrein van economische vernieuwing. Willen al deze partijen zich daadwerkelijk voor die veranderingen inzetten? Durven ze die open samenwerking aan en vertrouwen ze elkaar?  Biedt een aangepaste markteconomie daarvoor voldoende ruimte?

 

Doe je mee?
Jouw bijdrage hieraan is onmisbaar! Je bent van harte welkom.

 

Geef je op via http://www.stichtingoikos.nl/2017/08/15/conferentie-een-nieuwe-economie-voor-iedereen/

 

Datum: Donderdag 2 november van 10.00 – 17.00
Adres: Theater Maitland * Landgoed De Horst * De Horst 1 * Driebergen

 

Meer informatie:

Christiaan Hogenhuis

030 2361501

ct.hogenhuis@stichtingoikos.nl