1 maart 2017

CHRISTENDOM, ISRA√čL EN PALESTINA

CHRISTENDOM, ISRAËL EN PALESTINA
Debatavond in De Nieuwe Liefde met christelijke politici en kiezers

wo 1 maart 2017 20:00 | Christendom, Israël en Palestina | € 10 | www.denieuweliefde.com

Voor het schijnbaar onoplosbare conflict tussen Israël en de Palestijnen is 2017 een belangrijk jaar. De VS hebben een nieuwe president en die lijkt het over een andere boeg te willen gooien. Hij is veel minder gekant tegen Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever dan zijn voorganger en denkt erover de Amerikaanse ambassade te verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Dat zou een symbolische daad zijn. Het betekent dat de VS Jeruzalem als de hoofdstad van heel Israël beschouwen hoewel de halve stad formeel Palestijns grondgebied is.

Hoe moeten we daar in Nederland tegenaan kijken en hoe moeten we erop reageren? Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur alle reden onze blik weer eens op het beloofde land te richten. Onze speciale aandacht gaat voor deze bijeenkomst naar christelijke politici en christelijke kiezers. Hebben christelijke politici een common ground in hun visie op dit conflict? Hoe kan het dat één geloof leidt tot zulke tegengestelde opvattingen? Wat is precies de betekenis van Israël voor verschillende soorten christenen? En welke afwegingen maken christelijke politici? Met:

- Politicoloog en Tweede Kamerlid voor de Christen Unie Joël Voordewind

- Tweede Kamerlid voor het CDA en woordvoerder defensie en buitenlandse zaken Raymond Knops

- Arabist en freelance Midden-Oosten correspondent Anna Krijger

- Predikant van de Barbara-gemeente (PKN) in Culemborg bestuurslid van The Rights Forum Henri Veldhuis.

De avond wordt gemodereerd door Wilfred Scholten (politicoloog, journalist/verslaggever voor KRO-NCRV).

Dit evenement is in samenwerking met The Rights Forum.

 

11 maart 2017

Krijg de klere! 11-12 maart 2017,

Krijg de klere!  11-12 maart 2017, Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk


Kleding: je trekt het elke dag aan, het is mooi/ lelijk, functioneel, een communicatiemiddel en iets wat je regelmatig (tot je plezier of ergernis) aanschaft. Maar voordat de kleding in jouw kast terecht is gekomen, is daar al heel wat aan vooraf gegaan.

Als we over kleding praten en lezen, gaat het vaak over hoe het eruit ziet. Op deze voorjaarsconferentie willen we eens kijken naar de verborgen kanten van kleding: waar wordt het van gemaakt, onder welke omstandigheden, door welke mensen en met welke impact op mens en milieu? We worden aan het denken gezet door sprekers van Oikos en gaan in gesprek bij verschillende workshops.

Verder gaan we op allerlei manieren creatief experimenteren met kleding: je kan je eigen kleding ontwerpen,  er is een Repaircafé waar je kleding kan (laten) verstellen/repareren/ pimpen, en we organiseren een Kledingruil XXL. Neem dus ook vooral je eigen kleding mee waar je op bent uitgekeken en die je graag een ander gunt.
 
Wanneer?
De voorjaarsconferentie van Doopsgezind WereldWerk vindt plaats op 11 en 12 maart op Buitengoed Fredeshiem. Er is kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar en een programma voor de jeugd van 4-12 en 12-15 jaar. Voor jongeren van 16-30 jaar is er een programma, georganiseerd door JDVG, wat al op vrijdagavond 10 maart begint.

Kosten
De deelnemersbijdrage is voor volwassenen naar draagkracht € 97,50, € 75,00 of € 55,00. Voor kinderen van 5 t/m 15 jaar geldt een bijdrage van € 15,-, kinderen van 0-4 jaar mogen gratis mee (bij ouders op de kamer). Jongeren van de JDVG betalen van vrijdagavond t/m zondag € 27,50,

Aanmelden
Aanmelden voor de conferentie kan via de site www.dgwereldwerk.nl.
Jongeren (16-30 jaar) kunnen zich aanmelden via jdvg@doopsgezind.nl.

Contact en meer informatie
doopsgezindwereldwerk@gmail.com.