30 november 1999

iets met vredesvlaggen

Is dit misschien iets. Iets met de vredesvlag. Voor in een kerkdienst bijvoorbeeld.

Je zou de mensen kunnen oproepen om een vredesvlag te kopen. Dan bied je zgn 'handelingsperspectief': je doet tenminste iets; hoe klein ook.

• Zelf uitsteken bij verschillende zinvolle gelegenheden.
  • Cadeau doen: een gift waar over nagedacht is; altijd beter dan die fles wijn die iemand waar je niks voor kunt verzinnen toch wel krijgt.
  • Je maakt een statement.

Twee varianten.

De gebruikelijke: korte uitleg en aanbeveling om na afloop bij een tafeltje een vlag te kopen: 15 € voor kleine en 55 € voor grote vlag.

Spectaculairder is: de hele kerkruimte behangen met 20-50 vlaggen. Je vraagt de mensen daar foto's van te maken en te versturen via hun mobieltjes.. (die daarna weer uit moeten; evt las je een moment later in, waarop evt reacties gemeld kunnen worden)  Kijk nou eens wat een kerk!
Mensen wordt gevraagd ze zo veel mogelijk mee naar huis te nemen en wel afrekenen.

Kerk en Vrede mensen adviseren graag als dat nodig mocht zijn.

Zie ook op deze site de 'instructie' bij de Vredesvlag.

Stuur ons uw foto's voor onze vlaggen galerij